VAD KAN DU FÅ HJÄLP MED?
Individuellt, som ledare, som förälder, som klubb


Mentala krav - Prestation - Press 

Som idrottare ställs det inte bara fysiska krav på dig, utan även mentala krav. Pressen ökar desto duktigare du blir, det ställs krav och förväntningar utifrån, men även inifrån genom den pressen du sätter på dig själv. Det är olika känslor, tankar och beteenden som uppstår som kan påverka din idrottsliga förmåga och prestation. Du kan gå från att vara motiverad till att inte känna någon motivation alls. Allt kan kännas bra på träning men när det väl kommer till tävling så låser det sig. Eller, så kanske du inte tycker att det känns roligt längre och upplever att du faktiskt mår dåligt i ditt idrottande. Det påverkar även ditt liv utanför. I samtal får du verktyg och stöd för att hitta sätt att arbeta med att hantera dina tankar samt, att klara av kraven som ställs på dig och dem kraven som du ställer på dig själv.

Skada och rehabilitering

Om du har en skada som kräver en period av rehabilitering och avstånd från din idrott, så kan det kännas riktigt tufft. Du kanske känner att du tappar kontakten med din idrott och dem du tränar med varje dag. Du kanske är orolig för om du kan komma tillbaka till din idrott, eller så har du svårt att hitta motivationen till rehabilitering.

Det är mycket som kan dyka upp hos dig vid en skada. Genom samtal kan jag ge dig verktyg och stöd som kan hjälpa dig att hantera situationen bättre på din väg tillbaka till din idrott. I värsta fall, att hjälpa dig hantera att du kanske måste lämna din idrott.

Karriärövergång

Om du av olika skäl känner dig tvungen att sluta med din idrott, eller om du helt enkelt känner att det kanske är dags att sluta, så kan jag stötta dig igenom denna ibland tuffa karriärövergång. Genom samtal kan jag ge dig rätt verktyg för att hantera situationen, samt stötta dig i att hitta en annan karriär där du kan fortsätta utvecklas.

Relationer inom Idrotten

Inom idrotten kan det ibland finnas tillfällen då du känner att det inte riktigt fungerar med din coach, klubb, träningskompisar, eller föräldrar, men du vet inte hur du ska hantera det. Genom samtal kan vi prata igenom dessa relationer och jag kan ge dig verktyg för att hantera olika situationer. Allt för att hitta en lösning som passar dig bäst.

Kombinera Elitidrott med Studier eller Jobb

För många kan det bli ett svårt pussel att få ihop idrott, studier, och jobb, vilket kan sätta otrolig press på dig som sedan påverkar ditt idrottande. Det kanske känns svårt att prioritera, och du känner dig inte nöjd hur du än gör. Rollen som elitidrottare kan vara svår, men genom samtal kan jag kan stötta och hjälpa dig hitta en bra balans i livet som idrottare.

För Tränare eller Ledare

Rollen som tränare eller ledare inom idrotten kan ibland vara svår. Kraven från både dig själv, idrottare samt klubb kan vara höga. Genom samtal får du verktyg som hjälper dig i din roll.  Stöttning kan även ske  i form av föreläsningar/workshops där vi tillsammans skapar en förståelse för dem kraven som ställs och hur dem kan hanteras. 

För Föräldrar

Rollen som förälder till en elitidrottare kan vara tuff. Du vet inte hur mycket du ska säga, när du ska säga det, eller hur du kan stötta på bästa sätt. Genom samtal ger jag stöd och råd i hur och när du kan hjälpa.

Som klubb
Hur vill du att klubben ska jobba med dem idrottspsykologiska bitarna för bättre välmående och ökad prestation? Detta både bland aktiva, tränare och ledare. Tillsammans går vi igenom verksamheten för att förstå var insatserna krävs och hur dem ligger i linje med vad klubben vill och behöver framåt.


För mer information om mina tjänster och priser, vänligen kontakta mig på info@highper4mers.se eller under fliken kontakt och bokning. Välkommen!

Idrottspsykologi Göteborg Mölndal eller online - Professionalitet och Integritet

info@highper4mers.se